Hľadáte si prácu? Zoznam internetových vyhľadávačov vám pomôže.

Internetové vyhľadávače voľných pracovných miest sú určené pre tých, ktorým sa nechce prezerať ponuky na viacerých inzertných alebo pracovných portáloch, ale chcú ich mať všetky zobrazené na jednom mieste.

Sú to weby, ktoré prehľadávajú a triedia pracovné ponuky z pracovných portálov, inzertných portálov a personálnych agentúr. Nájdené pracovné ponuky je možné u väčšiny vyhľadávačov ukladať a neskôr sa k nim vrátiť.

www.careerjet.sk

careerjet.sk je pravdepodobne prvý agregátor pracovných ponúk na slovenskom internete a podľa všetkého aj najkomplexnejší. Preberá inzeráty napríklad z pracovných portálov:

  • www.profesia.sk
  • kariera.zoznam.sk
  • www.topjobs.sk
  • www.jobagent.sk

Prehľadáva aj inzertné portály, napríklad:

  • www.tetaberta.sk
  • praca.predaj.sk

Okrem nich tu nájdete aj ponuky niektorých pracovných agentúr.

Základné vyhľadávanie voľných miest je možné podľa pracovnej pozície, firmy, prípadne iného kľúčového slova a lokality. Okrem vyhľadávania ponúka Careerjet.sk aj funkcie pracovných portálov, ako je vloženie životopisu do databázy a nastavenie agenta na sledovanie pracovných ponúk.

www.jooble.sk

Vyhľadávač www.jooble.sk popri ponukách z veľkého portálu kariera.zoznam.sk ponúka inzeráty aj z menej využívaných portálov, ako sú napríklad:

  • www.joblife.sk
  • www.hladamjob.sk
  • www.jobpriority.sk

Z inzertných napríklad:

  • praca.netbox.sk

Vo výsledkoch vyhľadávania sa zobrazuje názov profesie, miesto práce, názov webu, na ktorom sa inzerát nachádza, dátum a ak je pri inzeráte uvedená, aj výška platu. Po kliknutí na odkaz sa rozbalí úryvok inzerátu.

istp.sk

Internetový sprievodca trhom práce nájdete na stránke istp.sk. Je možno menej známy a používaný ako predchádzajúce pracovné portály. Veľkou výhodou je, že istp.sk je nielen pracovný portál, ale je aj internetový vyhľadávač voľných pracovných miest z iných pracovných portálov a preto je možné, že tu nájdete cca 79 tisíc voľných pracovných miest. Portál obsahuje filter pracovných miest, môžete si zaktivovať agenta na zasielanie ponúk podľa zvolených kritérií do svojej e-mailovej schránky a môžete vložiť svoj životopis do databázy.

Zaujímavosťou je kartotéka zamestnaní (1 544 zamestnaní), kde si môžete pozrieť pracovnú náplň vybranej pozície, požadované vzdelanie, osobnostné predpoklady, zdravotné obmedzenia a aj mzdy.

www.brigady.sk

Aj keď názov webu brigady.sk môže nabádať k názoru, že združuje len brigády, nie je to tak. Väčšinu inzerátov tvoria ponuky na trvalé zamestnanie a brigády len malú časť.

Web ponúka základné možnosti vyhľadávania a to podľa profesie, resp. názvu firmy a podľa lokality, na hlavnej stránke aj podľa odvetvia. Neponúka rozšírené vyhľadávanie.

Okrem vyhľadávania ponúkajú Brigády.sk zaregistrovaným užívateľom aj ďalšie funkcie. Zamestnávateľom umožňuje priame zadávanie pracovných ponúk.

sk.jobrapido.com

Jobrapido.com je agregátor pracovných ponúk veľmi jednoduchého dizajnu.

Okrem väčších portálov, ako je:

  • praca.sme.sk a
  • kariera.zoznam.sk

zobrazuje aj ponuky z tých menších, napríklad:

  • www.job.sk
  • www.nasapraca.sk (jobagent.sk)
  • www.ponuky.sk
  • www.joblife.sk

Okrem nich zahŕňa aj ponuky z niektorých inzertných portálov a stránok personálnych agentúr.

Výsledky obsahujú okrem názvu hľadanej pozície a lokality aj názov zamestnávateľa a zdrojový web, na ktorom sa ponuka nachádza.

Aj keď všetky spomenuté vyhľadávače robia v podstate to isté, zozbierajú a triedia pracovné inzeráty, každý z nich na to používa iný prístup a spracováva údaje z rôzneho portfólia webov. Vyskúšate do každého zadať rovnakú pracovnú pozíciu a mesto a zistíte, že výsledky sa od seba líšia. Vyberte si ten, ktorý vám najviac vyhovuje. Namiesto sledovania troch vyhľadávačov môže byť oveľa lepšia voľba vybrať si a sledovať radšej tri kvalitné pracovné portály.

Vo výsledkoch vyhľadávania sa pri inzerátoch zvykne uvádzať aj dátum. Je to užitočný údaj, ale nemusí sa vždy zhodovať s dátumom podania inzerátu, ale je to skôr dátum nájdenia inzerátu vyhľadávačom.

Prečítajte si aj článok:

Chcete dostávať novinky e-mailom?

Vaše osobné údaje (email a meno) budeme (Kariérny poradca s.r.o.) spracovávať len za účelom zasielania newletterov so zaujímavým obsahom, kde nájdete novinky a informácie zo sveta kariérneho a kariérového poradenstva, koučingu a osobnostného rozvoja, v súlade s platnou legislatívou a zásadami ochrany osobných údajov. Svoj súhlas so zasielaním a spracovávaním osobných údajov môžete kedykoľvek odvolať prostredníctvom odhlasovacieho odkazu v každej kampani. Ochrana osobných údajov